Nieuwe pianodocente bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Bij CultuurLocaal is binnenkort weer een nieuw gezicht te zien: pianodocente Jia Qu start met lesgeven in De Baerne.

Jia Qu viel op jonge leeftijd al op met haar pianospel. Ze won drie jaren op rij de eerste prijs bij een pianoconcours voor kinderen in Chongqing in China. Nadat ze in China een conservatoriumopleiding heeft gedaan, heeft ze enkele jaren als muziekdocent gewerkt in Sichuan. Daarna is ze naar Nederland gekomen en in 2009 met uitstekende cijfers afgestudeerd. Daarna is ze op verschillende muziekscholen aan de slag gegaan.

“Als kind benaderde ik pianospelen heel spontaan. Door naar Europa te komen en hier te studeren heb ik mijn horizon enorm kunnen verbreden: andere stijlen en andere interpretaties. Ik probeer nu verschillende culturen met elkaar te verbinden, door begrip te hebben van de eenheid en verscheidenheid van verschillende muzikale talen.”

CultuurLocaal is erg blij met de komst van Jia. “Piano is momenteel een erg populair instrument en met Jia kunnen we weer meer leerlingen verwelkomen. Door haar talent en enthousiasme kan ze veel betekenen voor kinderen én volwassenen die piano willen leren spelen.”, aldus coördinator Monique Kruijdenberg.

Het belooft een vliegende start te worden voor Jia. Al twaalf leerlingen hebben zich ingeschreven voor haar korte cursussen die eind januari van start gaan.

Wie Jia als concertpianiste in actie wil zien kan op zaterdag 21 januari terecht in Theaterzaal Spektakel in Zwijndrecht. Dan speelt zij een concert met als titel 5 Elementen. De start is om 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via de website www.jiaqu.nl.

Link naar artikel

Interview

De uitzendingen van Exxact, met René Toonen, programmamaker, verslaggever, presentator.
De uitzendingen van Exxact